23948sdkhjf

Øko-juletræer er i høj kurs: Avlere har svært ved at følge med

Der er rift om træerne hos de økologiske avlere, hvor man allerede har mange bestillinger på blokken.

Det gælder også i Østervrå i Nordjylland, hvor Tage Holm Nielsen i skrivende stund har afsat 1.300 af de 4.000 træer, der i år er store nok til at blive solgt. Det fortæller DR Nordjylland.

Tage Holm Nielsen plantede de første træer tilbage i 2010 og sælger sin træer til både lokale folk og torvehandlere i København, og sidste år sendte han også et parti træer til Schweiz.

Han oplever, at der generelt er en øget opmærksomhed om økologiske varer.

- Vi sparer jo grundvandet for en hel masse giftstoffer, for her bliver der slet ikke brugt gift, siger han og bemærker, at hans jord har været økologisk de seneste 20 år.

Det er godt for diversiteten af insekter og nyttedyr, påpeger han, og så kan han give de kunder, der gerne vil undgå sprøjtebehandlede træer i stuen, et alternativ.

Blandt Tage Holm Nielsens kunder er en lille håndfuld, som har svært ved at tåle almindeligt producerede juletræer, og børnehaver, hvor børnene kommer meget tæt på træerne.

- Børnene kan finde på at bide i grenene, så de får dem også økologisk, siger han.

Hos Økologisk Juletræsforening, der tæller 17 mellemstore producenter i hele landet, oplever man, at nogle juletræsavlere allerede nu har udsolgt.

- Vi har et, kan man sige, positivt problem i Økologisk Juletræsforening, idet vores medlemmer oplever så stor interesse og efterspørgsel for juletræer, at det ikke kan honoreres, fortæller formand i foreningen, Marianne Bols.

Hun oplyser, at det tager omkring otte år for et plantet træ at vokse sig stort nok til salg.

Derfor er det svært at imødekomme efterspørgslen, når den pludselig går i vejret.

- Men der er en stigende produktion af økologiske juletræer i Danmark, siger Marianne Bols.

I alt blev der sidste år produceret 20.000 økologiske juletræer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099